Basisopleiding letselschade voor herstelgerichte dienstverleners start in 2021

In de letselschadebranche is geen zaak hetzelfde. Een herstelgerichte dienstverlener kan een benadeelde alleen goed bijstaan als hij bekend is met alle krachtenvelden in het letselschadeproces en met de processen en de basisbegrippen. Hij moet de taal van de verzekeraars en belangenbehartigers spreken.

Daarom ontwikkelde OSR in opdracht van De Letselschade Raad de Basisopleiding letselschade voor herstelgerichte dienstverleners. Met deze opleiding leert een herstelgerichte dienstverlener de belangrijkste ins en outs van het letselschadeproces.

Herstelgerichte dienstverleners zoals arbeidsdeskundigen, psychologen, (herstel)coaches, fysiotherapeuten en ergotherapeuten die aan de eisen van het Reglement Herstelgerichte Dienstverlening voldoen, kunnen zich inschrijven in het Register Letselschade (vanaf 1 januari het Nationaal Keurmerk Letselschade). In dat register staan organisaties en professionals die zich bezighouden met de afwikkeling van letselschade.

Bovenstaand fragment komt uit een interview dat Ivanka Dijkstra en Joop Schrok onlangs gaven aan OSR over het Register Letselschade en de Basisopleiding.

Het volledige artikel vind je op de site van OSR.

Meer informatie over de Basisopleiding letselschade voor herstelgerichte dienstverleners vind je hier.