Webinar 6 oktober 2022: ‘werkt werken met 1 Medisch Adviseur?’

PROGRAMMA EN INSCHRIJVING WEBINAR ‘WERKT WERKEN MET 1 MEDISCH ADVISEUR?’

Het werken met één onafhankelijk medisch adviseur zien velen als een belangrijke oplossing voor een aantal knelpunten in het medisch traject. Mede daarom heeft De Letselschade Raad (DLR) een Aanbeveling over het werken met 1 medisch adviseur opgesteld. Het werken met 1 medisch adviseur wordt ook als één van de oplossingen gezien in reactie op het onderzoek van de Universiteit Utrecht naar de oorzaken van langlopende letselschadezaken. Tijdens dit webinar bespreken we dit onderwerp in een zo breed mogelijke context: hoe werkt, werken met 1 medisch adviseur in de praktijk en (hoe) kan het medisch traject verder worden geoptimaliseerd?

Programma – tijden en sprekers:

15.00 uur Ontvangst door moderator mevrouw Barbara van der Rest.
15.05 – 15.20 uur Inleiding door mevrouw Prof. Rianka Rijnhout, hoogleraar Instituties, Conflictoplossing en Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht en  voorzitter van de Werkgroep Normering van De Letselschade Raad.
15.20 – 15.30 uur Reflectie op invalshoeken branchepartijen ‘Werkt werken met 1 medisch adviseur’ door de heer Remco Heeremans, directeur van De Letselschade Raad.
15.30 – 16.10 uur Paneldiscussie onder leiding van moderator Barbara van der Rest.
16.10 – 16.15 uur Afsluiting door moderator Barbara van der Rest.

Het panel bestaat uit o.a. mevrouw mr. Annemiek van Reenen-ten Kate, directeur Hofmans Letselschade en vice-voorzitter Branchevereniging NLE, de heer mr. Stan Teuben, senior manager Personenschade bij Achmea, lid Platform van De Letselschade Raad en de heer Laurens Buisman, directeur van medisch adviesbureau 1 MA. In een brede discussie gaat het panel in op de werking van 1 medisch adviseur, hoe werkt het in de praktijk, in welk type zaken zou één medisch adviseur een oplossing kunnen zijn? Kan het medisch traject verder worden geoptimaliseerd en wat is daar voor nodig?

Als professional op het gebied van letselschade bent u van harte welkom om dit webinar bij te wonen. Als online deelnemer kunt u vragen stellen via de chat tool.

 U kunt nog altijd uw visie geven via bijgaande enquête in de link: enquête – aanbeveling- werken met 1MA

Inschrijving Webinar

Inschrijven voor het webinar kan via de link: Werkt werken met 1 Medisch Adviseur? (verzekeraars.nl).

PE punten
Door het NIVRE is 1 PE punt toegekend.

Advocaten kunnen na deelname aan het webinar zichzelf PE-punten toekennen voor het bijwonen van het webinar. U dient schriftelijk bewijs te kunnen overleggen dat de opleidingsactiviteit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Hiertoe kunt u het bewijs van deelname en het programma overleggen.

Bewijs van deelname/certificaat wordt binnen 14 dagen na het webinar per mail toegezonden.

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via info@deletselschaderaad.nl.

Graag tot 6 oktober 2022!

Met vriendelijke groet,

Bureau van De Letselschade Raad