Aandacht voor herstelbemiddeling bij verkeersongevallen

In het NPO Radio 1 Programma: ‘5 Dagen, jouw nieuws, jouw verhaal’ is in de week van 1 mei 2023 aandacht geweest voor herstelbemiddeling bij verkeersongevallen.

Contact slachtoffer en de veroorzaker van een ongeval

Op 3 mei 2023 is er in het radioprogramma aandacht geweest voor contact na een verkeersongeval tussen een slachtoffer en een  veroorzaker.

Naast het gesprek met de veroorzaker en een van de nabestaanden van het verkeersongeval, is ook een bemiddelaar van Perspectief Herstelbemiddeling aan het woord. Een indrukwekkend verhaal van beide partijen over het ongeval en dat ‘contact’ na het ongeval kan helpen voor beiden. Perspectief herstelbemiddeling kan dit contact tot stand brengen. Het programma is nog na te luisteren op de website van NPO Radio 1. 

Onderzoek naar veroorzakers van ongevallen door mw Femke Ruitenbeek

Meer aandacht voor veroorzakers van letselschade kan slachtoffers helpen. En de ‘daders’ weer in het reine brengen. Femke Ruitenbeek heeft promotie-onderzoek gedaan naar ervaringen van veroorzakers.

Voor de totstandkoming van haar onderzoek interviewde Ruitenbeek betrokkenen bij verkeersongevallen en medische aansprakelijkheidszaken, zoals o.a. verzekeringsjuristen, verkeersdaders, aansprakelijk gestelde medici, advocaten.  Zij zette haar waarnemingen in een rechtsfilosofisch en psychologisch kader.

Lees hier een samenvatting van het proefschrift ‘En de veroorzaker dan?’.

Aandacht voor herstelbemiddeling vanuit de pilotgroep

In het PPS-magazine van juni 2023 heeft de pilotgroep een lezenswaardig artikel geschreven met de titel: Herstelbemiddeling helpt. 

Meer informatie over herstelbemiddeling en de pilot: stuur een bericht aan info@deletselschaderaad.nl.