Ongevallen

Als u letsel heeft opgelopen bij een ongeval, komt er vaak veel op u af. De eerste zorg gaat uit naar uw gezondheid en herstel. Daarnaast moet u misschien extra kosten maken of loopt u inkomsten mis.

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval?

Slachtofferhulp Nederland (SHN) is het loket voor slachtoffers en de instantie die slachtoffers te woord staat en verder helpt.  U kunt bij SHN terecht voor informatie over de mogelijkheden tot schadevergoeding en zij bieden emotionele hulp. Deze ondersteuning is gratis. U kunt contact opnemen met SHN op telefoonnummer: 0900-0101 of per chat of email. Zij helpen u graag verder.

Ga direct naar Slachtoffer Hulp Nederland

Contact helpt

Bent u als slachtoffer of veroorzaker betrokken (geweest) bij een verkeersongeval? 
In gesprek gaan met de ander kan rust geven. Mogelijk vindt u het moeilijk om de eerste stap te zetten. Maar de ervaring leert dat contact met de ander helpt.

Op de website Contact helpt vindt u podcasts van gesprekken met betrokkenen bij verkeersongevallen: zowel slachtoffers als veroorzakers.
De site laat zien dat contact helpt en biedt u praktische informatie om u op weg te helpen als u contact wilt leggen, twijfelt of hulp zoekt bij het leggen van contact.

Ga direct naar: Contact helpt

Verhalen van uw schade?

Als u uw schade gaat verhalen, krijgt u te maken met belangenbehartigers, verzekeringsmaatschappijen en andere deskundigen. De behandeling van letselschadezaken kan ingewikkeld zijn en veel tijd kosten. Het is belangrijk om hierbij deskundige hulp in te schakelen.

Deze pagina biedt u verder uitgebreide informatie over de medische, juridische, sociale en financiële gevolgen van een ongeval.