Signalering

Het contactformulier: een signaleringsfunctie

Ter waarborging van de harmonieuze afwikkeling van letselschadezaken kunt u via het contactformulier het Bureau van De Letselschade Raad informeren over meldingen, signalen en klachten over het in strijd handelen met gedragscodes en richtlijnen. De Letselschade Raad heeft hierin een signaleringsfunctie.

Signalen die voor DLR relevant zijn, worden meegenomen in de audits en bij het uitzetten van algemeen beleid en, waar mogelijk, bij het verbeteren van de afwikkeling van letselschadezaken.

Let op: deze meldingen gelden als signaleringen en zullen dus niet alsnog uitmonden in een bemiddeling tussen de betrokken partijen.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval?

Slachtofferhulp Nederland (SHN) is het loket voor slachtoffers en de instantie die slachtoffers te woord staat en verder helpt. Zij helpen u op het moment dat u dat wilt, op een manier die bij u past. U kunt bij SHN onder meer terecht voor emotionele steun en voor ondersteuning bij het trachten te verhalen van uw schade. Deze ondersteuning is gratis.

Heeft u vragen, dan adviseren wij u contact op te nemen met SHN op telefoonnummer: 0900-0101 Zij helpen u graag verder.

 

Wat te doen direct na een ongeval

Een deskundig belangenbehartiger nodig?

Wat is de rol van De Letselschade Raad?

De Letselschade Raad houdt  zich op maatschappelijk, professioneel en procedureel niveau bezig met trends en ontwikkelingen op het gebied van letselschade. De Raad heeft hierbij een faciliterende en coördinerende rol voor professionals in de branche.

Het behandelen van individuele vragen past hier niet bij. Ook kan en mag de Letselschade Raad niet bemiddelen in individuele klachten of geschillen. De analyse van geschillen en het gezamenlijk zoeken naar passende oplossingen en geschiloplossers, valt niet onder de werkzaamheden van het Bureau van De Letselschade Raad.