Stichting De Letselschade Raad

De Letselschade Raad werkt met betrokken professionele partijen aan verbetering van het schaderegelingsproces bij letselschade. Gezamenlijk streven zij naar meer harmonie, openheid en respect. Dit alles in het belang van mensen met letselschade.

Onafhankelijk

De Raad, als onafhankelijke en overkoepelende organisatie, bestaat uit alle partijen die betrokken zijn bij de behandeling van letselschadezaken. In het Platformoverleg van de Raad hebben de volgende partijen zitting:

  • Slachtofferhulp Nederland
  • ANWB
  • Verbond van Verzekeraars
  • NIVRE, NIS en NLE (Letselschade-Experts)
  • GAV (Geneeskundig adviseurs)
  • NVvA (Arbeidsdeskundigen)
  • Ministerie van Justitie en Veiligheid (toehoorder)
  • LSA (Vereniging van letselschadeadvocaten, toehoorder)

Nationaal Keurmerk Letselschade 

Onafhankelijk kwaliteitsstelsel voor professionele dienstverleners in de letselschadebranche. In het Nationaal Keurmerk Letselschade overzicht vindt u advocaten, belangenbehartigers en andere organisaties die voldoen aan de kwaliteitseisen die de branche  aan hen stelt.

Nationaal Keurmerk Letselschade

Over De Letselschade Raad

De Letselschade Raad biedt organisaties uit de letselschadepraktijk en gezondheidszorg een forum voor overleg. De activiteiten worden mede gefinancierd door de overheid.

De Raad ontwikkelt:

  • Gedragscodes
  • Richtlijnen voor schadevergoeding
  • Toezicht op kwaliteit
  • Algemene voorlichting op de website en doorverwijzing

 

Webinar ‘Herstelbemiddeling in letselschadezaken helpt’ 6 november 2023

Contact tussen betrokkenen na verkeersongeval bevordert herstel

Herstelbemiddeling gaat over het contact tussen een slachtoffer en de veroorzaker na een ongeval of ingrijpende gebeurtenis.

Een verkeersongeval kan op de direct betrokkenen een grote impact hebben. Slachtoffers en nabestaanden hebben vaak allerlei vragen, zoals: ‘wat is er precies gebeurd?’ of ‘begrijpt de veroorzaker wat het ongeval voor mij en mijn leven betekent?’
Ook voor veroorzakers kan contact met het slachtoffer helpen om met de gevolgen en eventuele schuldgevoelens om te gaan: ‘Ik kan eindelijk mijn medeleven tonen en zeggen hoe erg ik het vind’ of ‘ik wil vertellen wat er is gebeurd’.

Opleiding Aansprakelijkheid in medische zaken

Dit najaar keert de opleiding ‘Aansprakelijkheid in medische zaken’ met Rolinka Wijne terug. De opleiding is erop gericht een overzicht te geven van het medisch aansprakelijkheidsrecht en een verdieping op de meest belangrijke onderdelen: de grondslagen voor aansprakelijkheid en het causaal verband. De opleiding bestaat uit 3 cursusdagen die ook los te volgen zijn.

De Letselschade Raadsdag 2023: verbinden, vertrouwen, versneld vooruit

De Letselschade Raad heeft op donderdag 23 november zijn Raadsdag georganiseerd, waar dit jaar centraal stond hoe wij door verbinding en in vertrouwen met elkaar de letselschaderegeling vooruit kunnen brengen, daarmee de kwaliteit van de het letselschaderegelingsproces kunnen verhogen en kunnen laten aansluiten bij de behoeftes van het slachtoffer.