Informatie over het NKL voor slachtoffers

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval?

Als u letsel heeft opgelopen bij een ongeval, komt er vaak veel op u af. De eerste zorg gaat uit naar uw gezondheid en herstel. Daarnaast moet u misschien extra kosten maken of loopt u inkomsten mis.

Zoekt u een belangenbehartiger?

Een deskundige belangenbehartiger helpt u met praktische adviezen en concrete en juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade. Een belangenbehartiger helpt ook met het verzamelen van bewijsmateriaal en voorkomt een eventuele verjaring van uw zaak.

In het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) vindt u deskundige belangenbehartigers die zich dienen te houden aan de door De Letselschade Raad opgestelde kwaliteitseisen. Daar worden zij ook op getoetst.

Om een deskundig belangenbehartiger te vinden: ga direct naar het NKL

Bij letsel als gevolg van een medisch incident, is het zeer belangrijk dat de letselschade-expert of –advocaat voldoende kennis en ervaring heeft met medische aansprakelijkheid. Vraag hier vooraf goed naar!

Geen beschermd beroep

Belangenbehartigers hanteren diverse benamingen, zoals letselschade-expert, letselschade-specialist, juridisch expert en dergelijke. Schade-experts van verzekeraars zijn vaak werkzaam bij expertise-bureaus voor verzekeraars. Helaas is het beroep ‘letselschade-expert’ of  ‘letselschadespecialist’ niet beschermd. Iedereen mag zich zo noemen.

Wat kan het Nationaal Keurmerk Letselschade betekenen voor slachtoffers?

Het NKL biedt een overzicht van kwalitatief goede dienstverleners die zich als keurmerkhouder onderscheiden in de markt en daarmee kunnen aantonen dat zij kwaliteit leveren.

Op de website van de Letselschade Raad kunt u de diverse ingeschreven organisaties vinden die in het Nationaal Keurmerk staan. Voor u als slachtoffer zijn de belangenbehartigers, rechtsbijstandsverzekeraars of letselkantoren optredend voor slachtoffers belangrijk. Zij kunnen hulp bieden bij het verhalen van uw letselschade op een deskundige wijze.

Op de pagina van het Nationaal Keurmerk Letselschade kunt u zoeken naar de passende belangenbehartiger zo dichtbij mogelijk.

Deskundigheid belangenbehartigers

Wie is deskundig?

Deskundigheid vindt u bij de organisaties die zijn aangesloten bij:

  1. Het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL).
  2. Letselschade-advocaten, aangesloten bij de beroepsvereniging LSA en/of ASP.
  3. Letselschade-experts, aangesloten bij het NIVRE.
  4. Nederlandse Letselschade Experts (NLE).