De huidige IWMD-vraagstelling “Causaal verband bij ongeval” is alweer bijna 10 jaar in gebruik en uitgegroeid tot de standaard in letselschadezaken. Tijd en aanleiding daarom voor evaluatie en waar nodig, revisie.
Elke organisatie in het Register Letselschade moet aan een aantal cumulatieve vereisten voldoen om ingeschreven te worden en te blijven. Een van die vereisten is het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek (hierna KTO).
Op verzoek van het Ministerie van Justitie en Veiligheid organiseerde De Letselschade Raad een onderzoek naar de oorzaken van langlopende letselschadezaken.
Per 23 november 2018 kan er gewerkt gaan worden met de Aanbeveling ‘Werken met één medisch adviseur’. Deze is via onderstaande link te downloaden.
Alle feedback is welkom voor de eerste evaluatie die reeds aan het begin van Q2 2019 zal plaatsvinden.
De Letselschade Raad bood in november 2020 de Leidraad Beroepsziekten aan staatssecretaris Van ’t Wout van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan. De leidraad bevat een stappenplan voor de afhandeling van verzoeken om schadevergoeding aan werkgevers in verband met een (gestelde) beroepsziekte. Daarmee wordt samenwerking gestimuleerd en gestroomlijnd tussen partijen die professioneel bij beroepsziektezaken zijn betrokken.
Elk jaar organiseert De Letselschade Raad een Raadsdag voor haar achterban. In een snel veranderende wereld krijgt ook de letselschadebranche te maken met vele nieuwe ontwikkelingen.
De Handreiking Zorgschade geeft een beschrijving van de processtappen die gezet kunnen of moeten worden bij de afwikkeling van zorgschadezaken. De Handreiking is van toepassing op letselschadezaken waarin sprake is van een blijvende, intensieve en complexe zorgvraag.
Tijdens het jaarlijkse GOMA-symposium van De Letselschade Raad, op vrijdag 12 mei in Theater Gooiland in Hilversum, belichtten zes sprekers het thema ‘vertrouwen’ bij medische incidenten. ‘JUST TRUST’ kreeg deze editie als titel mee.
De Permanente Commissie GOMA is het overlegorgaan waar letselschadebranche en zorgsector elkaar ontmoeten.
Op 17 november 2016 vierde De Letselschade Raad het 10-jarig bestaan van de GBL tijdens de 9e Letselschade Raadsdag: Gelukkig GBL!
De Letselschade Raad werkt aan actualisering van de GOMA. De Raad streeft naar een gedragscode die breed wordt ondersteund.
De Letselschade Raad organiseert zelf of in samenwerking met Studiecentrum Kerckebosch trainingen voor professionals die zijn betrokken bij de behandeling van letselschade en de omgang met medische incidenten.
Traumatisch hersenletsel wordt vaak niet of pas in een (te) laat stadium herkend. Een tijdige signalering is belangrijk.
Een Digitaal Gezamenlijk Behandelplan (DGB) kan bijdragen aan een vlotte afwikkeling van letselschades.
De Werkgroep Normering ontwikkelt en beheert richtlijnen. De Letselschade Richtlijnen geven houvast aan mensen met letselschade.
Regelmatig organiseert De Letselschade Raad ronde tafelgesprekken voor professionals in de letselschadebranche.
De Projectgroep Integrale Aanpak Kwalijke Praktijken signaleert kwalijke praktijken bij letselschadezaken.